Care, Finca Bancales Reserva Old Vine

Nobody has posted a review yet
18,65 € Inclusief belasting


Beschikbaarheid : In voorraad Levertijd : local_shipping 1-3 dagen

Heldere rode kleur. De neus geurt zuiver, doch intens naar rijp rood en zwart fruit met een lichte hint van balsamico. De aanzet bevat rijpe tonen, kruidigheid en mooie geïntegreerde tannines

Druivenras: 100% Garnacha

 

Indien op voorraad, binnen de 24u geleverd.Ook op zondag!

 

Honderden tevreden klanten!

 

Gratis levering in heel België vanaf 99 €!

 

Altijd bereikbaar! Ook in het weekend.

Domein: Bodegas Anadas bevindt zich in het hart van de DO Cariñena en is één van de oudste (1935) familiebedrijven in deze regio met zeer groot potentieel.Ze produceren voornamelijk rode wijnen op basis van Garnacha, aangevuld met enkele witte en rosé wijnen. Dit levert een breed assortiment wijnen op, allen bekend onder de naam CARE. Dit is de oude, Romeinse naam voor Cariñena.Het CARE project is een exclusief, innovatief en zeer toegewijd project. Alle elementen om deze hoge kwaliteitswijnen te produceren zijn met de grootste zorg en uiterst nauwgezet gekozen;de keuze van de wijngaarden, gebaseerd op de kwaliteit van het fruit, de infrastructuur voor een perfecte vinificatie etc.De gezichten op de etiketten, die de zon en de bodem van de wijn weerspiegelen, zijn het werk van de kunstenaar Enrique Torrijos.Vanuit Engelstalig oogpunt kunnen we CARE ook interpreteren, als zijnde de zorgzaamheid en het respect dat Bodegas Anadas laat zien bij het maken van al hun wijnen.
Bodem: De bodemtextuur in de wijngaarden van Finca Bancales is evenwichtig en bestaat hoofdzakelijk uit leem en zand.

 

Jaar: 2015


Expositie: De wijngaarden van Finca Bancales hebben een noordelijke en zuidelijke expositie en bevinden zich op een hoogte van 450 meter.


Leeftijd: Voor de Finca Bancales Reserva worden druiven gebruikt, die afkomstig zijn van 80 jaar oude wijnstokken.


Oogst: Alle druiven worden 's avonds geoogst m.u.v. de Garnacha en de Muscat d'Alexandria.


Vinificatie: Koude schilinweking gedurende 7 dagen. Alcoholische fermentatie onder gecontroleerde temperatuur (29 graden Celsius). Na de alcoholische fermentatie vindt er een schilinweking van 21 dagen. Malolactische gisting in roestvrijstalen tanks.De wijn rijpt gedurende 14 maanden in Franse eiken vaten (vaten niet ouder dan 3 jaar). Tot slot rijpt de wijn 17 maanden op fles, alvorens hij op de markt komt.


Druivenras: 100% Garnacha


Proefnotitie: Heldere rode kleur. De neus geurt zuiver, doch intens naar rijp rood en zwart fruit met een lichte hint van balsamico. De aanzet bevat rijpe tonen, kruidigheid en mooie geïntegreerde tannines.De afdronk is rijk, elegant, intens en heeft een overdaad aan fruit.
Temperatuur: De ideale serveertemperatuur voor de Care Finca Bancales Reserva is tussen de 16 en 18 graden Celsius. Het is aanbevolen deze wijn te decanteren.


Score: 2018: 92/100 James Suckling.

 Reviews

Be the first to write your review !