SAN MARZANO, SALENTO IGT LIBOLL, VINO SPUMANTE EXTRA DRY ROSÉ

Nobody has posted a review yet
14,99 € Inclusief belasting


Beschikbaarheid : In voorraad Levertijd : local_shipping 1-3 dagen

Druivenras: Combinatie van inheemse rode druiven.

Proefnotitie: In het glas een heldere zalm rosé kleur met in de neus intense aroma´s van bloesem, grapefruit en rijpe appels. De wijn geeft een volle, verfrissende "crispy bite" die een mineralen afdronk achterlaat. T

Temperatuur: Serveertemperatuur tussen de 6 en 8 graden Celsius

 

Indien op voorraad, binnen de 24u geleverd.Ook op zondag!

 

Honderden tevreden klanten!

 

Gratis levering in heel België vanaf 99 €!

 

Altijd bereikbaar! Ook in het weekend.

Domein: In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonderafbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria".tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.


Bodem: De grond is gemengd en kalkhoudend.


Expositie: Het gebied ligt ongeveer 150 meter boven de zeespiegel, met hoge gemiddelde temperaturen, zeer weinig regenval en een aanzienlijk temperatuurbereik.


Opbrengst: Er staan 4.000 wijnstokken per ha aangeplant.


Oogst: De oogst geschiedt 's ochtends om de zuurgraad te behouden


Vinificatie: De druiven worden zachtjes geperst, waarbij alleen de eerste pers wordt gebruikt die "vrijloop-sap" wordt genoemd (55%) en die vervolgens gist bij lage temperaturen.De resulterende wijn wordt ontwikkeld in een autoclaaf volgens de "Charmat" -methode. Na de tweede gisting blijft het ongeveer een maand in de autoclaaf gisten.


Druivenras: Combinatie van inheemse rode druiven.


Proefnotitie: In het glas een heldere zalm rosé kleur met in de neus intense aroma´s van bloesem, grapefruit en rijpe appels. De wijn geeft een volle, verfrissende "crispy bite" die een mineralen afdronk achterlaat.


Temperatuur: Serveertemperatuur tussen de 6 en 8 graden Celsius.

Lekker bij: Perfect als aperitief en voorgerechten van vis

 Reviews

Be the first to write your review !